Minőségirányítás

Szakértői - illetve alvállalkozói partnereink mindegyike kiépítette és működteti az ISO 9001: 2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerét. További ágazati és tevékenység specifikus tanúsítványok és minősítések megléte teszik lehetővé vállalkozásunk működését hatósági és szakmai szempontokból.

Tervezés

Komoly szakmai és iparági gyakorlattal rendelkező tervező - mérnökiroda alvállalkozói formában készíti el a megrendelők - alkalmanként speciális, egyedi - igényeihez mindenben igazodó, de a szabvány és hatósági előírásokat betartó gyártási tervdokumentációkat. A tervezési munkálatok - szükség esetén - a PED Nyomástartó Edény Szabályzat előírásai szerint a harmonizált AD 2000 Märkblatt rendszer alkalmazásával történik (szilárdsági méretezés, gyártási - és ellenőrzési utasítások, stb.).

Gyártáselőkészítés

A gyártás-előkészítési - és koordinálási feladatokat a BioSpin Kft. nagy tapasztalati ismeretekkel és széles kapcsolati háttérrel saját hatáskörében végzi. A lehetséges gyártástechnológiák meghatározásával a feladat részek elvégzésére legalkalmasabb alvállalkozói gyártók kiválasztásával.

Kivitelezés

A megrendelésre kerülő termékek elkészítését széleskörű alvállalkozói hálózatunkból szakma-specifikusan kiválasztásra kerülő gyártói tevékenységet folytató kisvállalkozások végzik. Gyártói partnereink rendelkeznek a:

  • 3/1988 (I.12.) IKM. rendelet szerinti Hatósági Bizonyítvánnyal, mely az MSZ EN 729-2 szabványban előírt hegesztés-technológiai megfelelőséget és nyomástartó edények gyártásának, javításának, felújításának alkalmasságát tanúsítják.
  • 44/1995 (IX.15.) IKM. Rendelettel módosított 11/1994 (III.25.) rendelet szerinti Hatósági Bizonyítvánnyal, mely Veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására szolgáló, nyomástartó edénynek nem minősülő tartályok gyártására, javítására, felújítására, átalakítására, technológiai szerelésére ad lehetőséget.
  • Számos különböző alapanyagra és hegesztési eljárásra vonatkozó tanúsításokkal, hegesztői minősítésekkel rendelkeznek alvállalkozóink.
  • Robbanásbiztos rendszerek tervezésére, szerelésére jogosító tanúsítványokkal rendelkezik a vezérlési és irányítástechnikai feladatok kivitelezését ellátó alvállalkozónk.
  • Kérésre vállaljuk a megrendelésre kerülő termék(ek) szállítását teljes körű gyártói ATEX-tanúsítással is.

Minőségtanúsítás

A BioSpin Kft. a kivitelezés során lefolytatandó vizsgálatokat és ellenőrzéseket elvégzi vagy elvégezteti és a keletkező dokumentumokat begyűjti, azokat rendszerezi, összesíti majd a kivitelezés befejeztével a megrendelő partner számára átadja.