A BioSpin Kft. 2010-óta foglalkozik polikarbonát anyagok forgalmazásával. Köszönhetően a jól kiépített külföldi kapcsolatainknak, igen széleskörű anyagkínálattal állunk leendő partnereink szolgálatára. Termékeinkkel elsősorban az élelmiszer-, gyógyszer-, és vegyiparban valamint az innovatív kivitelezésekben felmerülő különleges felhasználói igények maximális kielégítésére törekszünk. Vállaljuk tehát az anyagok megmunkálását is (esztergálás, marás, fúrás, fűrészelés, ragasztás ). A hagyományos megmunkálási módszerek és a modern technológia segítségével termékeink kifogástalan minőségben juthatnak el Önhöz. Főleg víztiszta kivitelű polikarbonát csövek értékesítésével foglalkozunk, de nagy örömmel vállaljuk egyéni igények teljesítését is. Ha felkeltettük érdeklődését, kérem ne várjon tovább, vegye fel a kapcsolatot velünk még ma!

Várjuk Tisztelt Érdeklődőinket, Megrendelőinket!

A polikarbonát (PC) egy speciális anyag, mely liszfenol A és foszfogén reakciójával állítható elő. Általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésálló képességgel rendelkező hőre lágyuló szerves műanyag. Ideális műszaki jellemzői miatt számos területen nyújt kedvező felhasználási lehetőséget, így a gyógyszer- és élelmiszeriparban, ahol fontos a steril és tisztatéri körülmények között való alkalmazás. Előszeretettel használják az építőiparban is, ahol jó fényáteresztő képessége, UV-állósága, és a környezeti hatásokkal szembeni ellenálló-képessége teszi nélkülözhetetlenné. Fontos szem előtt tartani azonban azt a tényt, hogy a hőre lágyuló műanyagok ellenálló-képessége a vegyszerekkel szemben négy alapvető hatástól függ. Ezek az anyag belső feszültsége, a hőmérséklet, a vegyszerrel való érintkezés időtartama és a vegyszer koncentrációja. Anyagok, melyekkel szemben ellenáll:

  • savakkal szemben (kivéve a salétromsavat és a sósavat)
  • alkoholokkal szemben (kivéve metanol)
  • alkálikkal szemben (kivéve hidroxid)
  • olajszármazékokkal szemben (kivéve benzin)
  • zsíroldó anyagokkal szemben
  • szilikonokkal és zsírokkal szemben

A tisztítás is számos vegyszerrel végezhető. Elsősorban etil-alkohol, butil-alkohol, hexán, 10%-os oxálsav oldat (rozsda ellen) használata ajánlott. Ha kereskedelemben kapható tisztítószert használunk, ügyeljünk arra, hogy az összetételi lista ne tartalmazzon aldehid-, vagy fenol-csoportot tartalmazó vegyületet.

Esetleges festésnél, hőformázásnál ügyelni kell a sztatikus töltés eltávolítására. Ezt nedves bőrdarab, deionizált levegő vagy anti-sztatikus folyadék használatával érhetjük el.

Az anyag ellenálló-képessége tovább növelhető egy speciális szilikon bevonattal, mely olyan anyagoknak is ellen tud állni, melyek egyébként reakcióba léphetnek a polikarbonáttal.